2012-10-03 61 瀏覽
慶祝星期五的來臨, 同位同事去misocool左食lunch, 搭電梯到一樓時, 見到原來幾乎成棟大廈都係餐廳, 下次可以多d來試這裡的餐廳, 到misocool比想像中少人, 唔需要等位, 張檯同對面都幾長, 所以當佢地安排我地2 人坐side by side, 都幾開心, 方便d 傾計, 唔駛唉過對面檯. 我同朋友都叫左碗豬骨湯叉燒拉麵, 加15蚊就可以有埋前菜同餐飲, 幾抵! 前菜我就揀左蒸蛋, 雖然唔係最滑, 但都算ok啦, 拉麵豬骨湯就幾濃啦, 但係好似少左份自家熬出來的味道, 比較像是味增, 但食完唔會口渴, 可能是我要求太高啦, 之前食慣左豚王, 一風堂等…值得一讚係呢到的熱奶茶好好飲, 非常滑, 可以同茶餐廳的奶茶比較, 唔需要落糖, 已經夠曬味道!

2012-09-28