2014-05-13 1582 瀏覽
星期六6點幾同女友唸食乜,唸到乾杯打嚟訂位,我地7點半準時到達,我地坐低先點咗Asahi同Peach Cider,佢地主打串燒也有海鲜,比一般日式居酒屋選擇為多。睇完點餐紙,我地點咗如下:燒聖子燒生蠔燒雞翼燒煙肉車厘茄燒雞軟骨焗番薯燒金菇首先嚟嘅聖子,聖子幾大隻,上面有好多蒜蓉,燒嘅時間也剛剛好,食出聖子鲜味,值得推介。接着上嘅係海鲜捧何謂海鲜捧,係用蝦膠制再加入切碎嘅鱿魚,食到鱿魚嘅爽及蝦膠中嘅鮮味,值得推介。之後上嘅燒雞翼,燒煙肉車厘茄同燒雞軟骨有水準但唔係太突出,中上水準。期待嘅生蠔到了,我哋order咗6隻,做法同聖子差唔多,放蒜蓉在蠔上面燒,食到蠔嘅鮮味,但其中一隻唔多新鲜,所以扣咗分。焗番薯用芝士焗,溶咗嘅䒦士同番薯味道好㚒,值得推介。燒金菇上面太多黑椒,淨係食到黑椒味,可以不試!我地全晚飲咗6杯酒,食燒物飲酒理所當然,此店越夜越多人,氣氛很好,以後會再去!
睇完點餐紙,我地點咗如下:
燒生蠔
燒煙肉車厘茄
燒金菇

海鲜捧
燒生蠔
焗番薯用芝士焗,溶咗嘅䒦士同番薯味道好㚒,值得推介。
焗番薯
燒金菇上面太多黑椒,淨係食到黑椒味,可以不試!
燒金菇

後會再去!