2015-03-07
星期六 12點放工,去到餐廳都唔使等位,因為到左1點左右lunch time已經有人係門口排隊,好彩早左到,先唔使等位。因為友人在附近返工,話一星期都會黎一次,所以推介我地去試。lunch time menu 得幾個選擇,比較小款式,anyaway, 我地叫左 凱撒沙律, 千層面, Pizza。先講餐湯,是日係紅湯,入口比較酸,但味道都濃郁,唔會好似蕃茄水。煙三文魚凱撒沙律味道一般,冇咩特別,同平時食開既一樣。反而,芝麻八爪魚薄脆Pizza 值得推介,同平時食開既Pizza 唔同,唔係一般既面粉餅層,係好似千層酥咁,好鬆脆,正!我地都叫左熱咖啡,分別係榛子咖啡,焦糖咖啡,雲尼拿咖啡,咖啡味比較重,友人話比平時濃郁。最後,甜品係野莓waffle, 雖然草莓比較酸,但waffle 本身鬆脆,唔會係好厚面粉果種,所以都值得一試,而且係超大份,$68都抵食。
已經有人係門口排隊,好彩早左到,先唔使等位。
因為友人在附近返工,話一星期都會黎一次,所以推介我地去試。