2009-08-02 6 瀏覽
用$80蚊呢個價錢喺星期六任飲任食都幾抵, 不過係9:00pm後, 但係食物嘅質數都唔錯. 大約有48款湯, 沙律, 粉檬, 小食, 飯類等等, 飲品就有12款任飲. 湯類 : 野菌酸湯, 木瓜雞絲湯 - d湯似味精, 可以唔洗試. 粉檬類 : 生牛肉湯河, 雞扒凍檬 - 生牛肉韌咗d, 檬粉加埋佢哋自家製嘅魚露, 唔錯! 唔錯! 特式小食 : (14款) 個人推介如下 : 越式春卷, 越南蔗蝦, 肉鬆蝦片, 芝士焗釀蝦丸, 水晶蝦卷. 主菜 : (16款) 個人推介如下 : 法式燒羊扒, 越南走地雞, 冶味南乳雞, 黑椒牛柳粒, 越式燒秋刀魚, 香露燴牛脷. (羊扒唔太羶,sauce做得好. 雞滑. 南乳味濃. 牛柳粒肉稔又juicy. 牛脷配香露, 正!) 甜品 : 的的式式, 唔太大件, 芝麻糕混合黑白芝麻, 但係覺得味道怪怪. 反而芒果糯米糍做得比較好, 個心做到流沙效果. 飲品 : 意外驚喜竟然係呢度法式越南餐廳都會沖出好味嘅奶茶, 後來先發現原來係用布袋沖既, 唔怪得茶味咁濃啦! 抵讚! 朋友話個綠豆冰唔得, 而菠蘿冰就似罐頭菠蘿加水.**呢度d餐具都幾特式, 幾
**呢度d餐具都幾特式, 幾有心思!

2009-08-01
  • 法式燒羊扒