2024-07-21 1325 瀏覽
上網睇到呢間新開就特登去試下大約星期六夜晚8點去到,入到去見到得3枱客點咗一鍋泡菜湯同一碟烤鯖魚,同兩碗白飯加杯嘢飲個泡菜湯好濃,唔係出邊好稀嘅泡菜湯,食落唔會好辣,好有喺韓國讀書時食嘅味道,上枱時個湯仲滾緊,飲落去有種鮮嘅感覺,忍唔住即場講咗句好好味。而且入面仲要有肉,食落軟度啱啱好,唔會有煲到鞋晒嘅感覺,非常難得。如果要挑剔嘅話佢嘅湯料可以多多少少,同埋泡菜可以唔駛咁大塊。我叫咗個細碗,兩個人撈飯食都好夠。之後叫咗嗰碟烤鯖魚都大癲份量有兩條差啲食唔晒,佢整到兩條魚外脆內軟,食落無任何腥味或怪味,啲肉好大舊而且食落唔係鞋嘅肉,食落只有鯖魚嘅原味。最後一讚兩條魚食唔到任何骨,食得好放心。飯menu無寫,晚市可以加15蚊叫一碗,望落好似珍珠米嘅texture,煮得剛剛好,唔會唔熟唔生,鍾意泡菜湯撈飯必叫。最後走時老闆娘都好熱情送出門口同用韓文講再見,當日落雨店員又會幫手擺把姐。另外餐廳音樂有啲大聲,但我諗可能係因為老闆娘/店員驚間餐廳無咩聲太冷清先開到咁大聲,一間咁用心整食物嘅餐廳,服務同價錢(埋單$371)都無得頂,星期六夜晚絕對唔應該只得4枱客(計埋自己),所以平時唔寫review嘅
上網睇到呢間新開就特登去試下

大約星期六夜晚8點去到,入到去見到得3枱客

點咗一鍋泡菜湯同一碟烤鯖魚,同兩碗白飯加杯嘢飲

我叫咗個細碗,兩個人撈飯食都好夠。

之後叫咗嗰碟烤鯖魚都大癲
最後一讚兩條魚食唔到任何骨,食得好放心。

另外餐廳音樂有啲大聲,但我諗可能係因為老闆娘/店員驚間餐廳無咩聲太冷清先開到咁大聲,一間咁用心整食物嘅餐廳,服務同價錢(埋單$371)都無得頂,星期六夜晚絕對唔應該只得4枱客(計埋自己),所以平時唔寫review嘅我都寫來推薦下。
2024-07-21
15 分鐘 (堂食)