2023-10-29
放假最開心可以食個靚早餐!九龍城已經變為我哋主要生活區(其實我哋唔係住喺九龍城😑)好多時食飯唔知食乜就會去咗九龍城先,早餐嘅選擇都係九龍城同大坑之爭。今日輪到九龍城啦咁啱大和堂門口有位泊車,順理成章就直接去咗大和堂食早餐,當然去得Cafe食早餐都唔會平得去邊,過百蚊一個早餐已經好似變咗等閑事😪真係有啲奢侈嘅接近$100嘅一個Yoga bowl 另一個接近$100嘅pancake再加兩杯咖啡已經要差唔多$300 Omg 唔使我比都有啲唔好意思食Yogabowl 呢個習慣,唔知由幾時開始, 感覺冇咁邪惡囉。另外嘅pancake早餐朋友話似麥當勞嗰啲喎,唔知佢係咪講出心裏面嘅感受😑佢特別在上面放咗幾粒反沙合桃囉! 食嘅係錢同埋一份chill感覺, 當然茶餐廳大排檔我都會去食~好彩一個禮拜頂多兩日咋^_^去Cafe根本唔係因為自己識飲咖啡,苦啲我都接受唔到,唔好話咩品種咩Nutty fruity 🫤人哋用心介紹好多時都其實聽唔明,只係知道自己鍾唔鍾意飲,仲話學人開coffee shop 唔好笑死人🫠
真係有啲奢侈嘅
佢特別在上面放咗幾粒反沙合桃囉!