✨整體上對得住價錢,得閑過開黎,又唔使排隊的話,就可以一試。🎡 深水埗一向都好多唔同Coffee Shop, 成為左文青的聚集地。哩間Café就離地鐵站有點距離,不過邊行邊探索下,好快就到。採用了綠色底色,高底高,空間感十足。有條彎彎樓梯可以打卡。🥢🍽️  🍮 芒果巴斯克蛋糕 ($68)我地點的是芒果味🥭,因為平時芒果味比較罕有,都系佢地新推出的系列之一…巴斯克蛋糕質地唔鬆軟,反而少少似傳統月餅果種厚實口感,或者似雪得較實的 New York Cheese Cake 🍰 但都算入口即溶; 而芒果味就不太突出。🧁 豆腐Cheesecake ($58)大推!無論味道同口感,完成度十分高。清淡的豆腐香,滑溜滑溜的口感,加上少許桂花香的點綴,好清雅的享受。🍵 南非國寶級橘橙香草茶 ($45)見到功效寫住養顔美容,即刻落order, 女人d錢都好易賺 🤨 橘橙和香味突出,後勁有少少堅果甜。🥤Iced Matcha Latte ($52)抹茶味有點淡,未必係我地preference. 💡 佢哋好似有出自己的咖啡豆,不過我就冇去了解,因為屋企仲有太多要清了🥹✨

🥢🍽️
🍮 芒果巴斯克蛋糕 ($68)

🧁 豆腐Cheesecake ($58)

🍵 南非國寶級橘橙香草茶 ($45)

🥤Iced Matcha Latte ($52)
抹茶味有點淡,未必係我地preference.