餐廳: 亞金南洋茶室 (黃大仙中心南館)
資訊:

2022-12-05 200 瀏覽
星期日的中午,黃大仙中心周圍都人頭湧湧。原打算食地下日式店,但太多人轉向這店。雖然午餐只得幾款,但餐牌裡還有許多不同類型的食物選擇,而且價錢同午餐差不多。我哋叫左海南雞。喇沙面。黑白配甜品,這個餐連埋飲品都是七十多元。我鍾意這,是因為我心多,想食飯又想食喇沙,仲要有埋甜品(全部都是細size)的,實在太吸引了。先講喇沙,顏色吸引,味道正常有點惹味。不過我都嫌唔夠惹。至於個海南雞飯,我覺得雞肉少,加多一件就好了。飯的顏色不好,白白的,沒有飯香,不是黃油飯。個甜品內有豆腐花、紅豆、涼粉。同行人就叫了炸蝦餅雞翼撈檬。友人話蝦餅同雞翼都好味、香口。但最差,我倆都接受唔到的是檬粉的質地,又硬,又冇味,落左汁,粉也吸唔到汁的味道。如前言,這裡選擇不少,最終買了$500現金卷,留日後再來帶了誘因。
2022-12-04