2021-11-15 160 瀏覽
這間在虹方的餐廳,天花燈飾讓人感覺像置身在星空底下,氣氛格外澄淨Chinese Herbal Poached Spring Chicken 藥膳麻油浸春雞>雞肉香嫩口感頗滑,堆滿滿的肉厚雞件幾好味,湯汁帶甜、藥膳味較平和Water Spinach with Butter牛油通菜>這菜舖滿蒜粒喺面份量也足,如果煮得軟些和入味啲會大大加分Pandan Thick Toast with Coconut Ice Cream班蘭蜜糖厚多士 配椰子雪糕>個人覺得呢個甜品係必點! 班蘭醬做得出色,有著濃郁班蘭葉清香、蜜糖甜得嚟帶些鹹香;厚多士炸的剛剛好、中間非常鬆軟邊又香脆,配合椰子雪糕和草莓藍莓等味道好合拍,無論我哋幾飽都食晒咁多件Red Berry Lychee Gin Fizz紅莓荔枝Fizz>鮮豔紅色的特調,是款適合女士飲的輕酒精飲品Citrus Mojito 柑橘莫希托>味道帶有檸檬清香,飲落清爽解膩

Water Spinach with Butter
牛油通菜

>這菜舖滿蒜粒喺面份量也足,如果煮得軟些和入味啲會大大加分

班蘭蜜糖厚多士 配椰子雪糕

紅莓荔枝Fizz

>鮮豔紅色的特調,是款適合女士飲的輕酒精飲品

柑橘莫希托

>味道帶有檸檬清香,飲落清爽解膩