2024-07-10 178 瀏覽
餐廳 Starry Night 是荷蘭後印象派畫家文森特·梵谷一幅著名油畫為主題平時為咗方便去食連鎖店,一式一樣的味道, weekend 或者放工,就花些心思發掘一下本土食店,感受小店的魅力, 餐廳好有情調,同朋友食下嘢傾下計都係一個唔錯嘅選擇, 而且好近地鐵站好方便羅宋湯同平時喺豉油餐廳飲嘅羅宋湯好唔同, 除咗有好多蔬菜肉粒紅腰豆, 好足料尤其加Sour Cream,喝起來味道較豐富。 烤魷魚配 酸辣海鮮醬酸酸辣辣嘅醬汁令夏日感覺更濃厚,魷魚燒烤過特別香口盲曹魚(Barramundi)魚件頭大,肉結實,煎後仍然保持嫩滑,魚皮煎香,一咬油香爆發, 下面仲有長青豆,蕃茄同薯仔日本廣島蠔燴意大利飯有五隻肥美既廣島蠔 估唔到份量都幾多, 蠔肉爽嫩鮮味, 無雪味的 意大利飯煮得唔會太硬或者太淋, 成個汁都好香濃但又唔會膩, 上面蟹籽點綴

羅宋湯

烤魷魚配 酸辣海鮮醬
酸酸辣辣嘅醬汁令夏日感覺更濃厚,魷魚燒烤過特別香口

盲曹魚(Barramundi)

日本廣島蠔燴意大利飯

2024-06-27