2023-06-06 241 瀏覽
時下嘅餐廳越嚟越高級,高級嘅唔淨只係食材嘅質素,仲要連環境佈置都可以融為一體,🤭直頭做到五官都可以享受,絕對係難忘嘅食物旅程,😍好多人都鍾意科幻宇宙嘅題材,而亦都有餐廳,運用左星空嘅元素製造出一個夠晒氣氛嘅環境,一打開𨋢門就已經比呢一個環境吸引住就係呢一間Starò😚意式龍蝦濃湯— 🦞呢一套主打嘅一款湯品,內裏嘅用料亦都係非常講究,🦞龍蝦堅持每日新鮮喺市場攞返嚟,務求做到最鮮甜最有肉質,🦞湯亦都非常濃郁,呈現深橙紅色,面頭嘅泡泡亦都有考究,🦞就係用蜆水打成泡,再增加少少海洋嘅鮮鹹味,咁就有二合為一嘅感覺🦞意大利餃子手工薄餅— 🍕薄餅嘅形象一直都係圓形,🍕但呢一度就作出一個創新嘅做法,就係將正宗意式薄餅嘅材料整成意大利餃子狀,🥟而裏面就有蕃茄醬、芝士同埋燉牛肉碎,夠晒傳統嘅味道,而呢一個薄餅當然亦都係要趁熱食,🍕咁就食到外皮又脆又好𡁻,裏面嘅牛肉碎經過燉制之後變得非常鮮嫩,🥟就同蕃茄醬融為一體🍕18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉— 🥩為咗要得到最嫩嘅牛小扒,呢一度就採用咗長時間嘅慢煮方式,🥩確保肉質唔會變銀,🥩而且顏色係更加做到漸變效果,內裏嘅肉質依然保持極度嫩,🥩個皮稍為有啲脆,🥩

意式龍蝦濃湯

意大利餃子手工薄餅

18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉— 🥩為咗要得到最嫩嘅牛小扒,呢一度就採用咗長時間嘅慢煮方式,🥩確保肉質唔會變銀,🥩而且顏色係更加做到漸變效果,內裏嘅肉質依然保持極度嫩,🥩個皮稍為有啲脆,🥩好輕易就可以切開。漸層嘅熟成到亦都帶嚟獨特嘅Texture . 🥩底層嘅薯蓉加完cream再打,所以係非常滑身🥩
18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉

Mars— 🍸作為星空主題嘅餐廳,當然飲品都係用嘅概念都圍繞返我哋所認識嘅行星。 🍸火星比人嘅感覺就係熱辣辣橙紅色,🍸所以呢一杯Cocktail亦都符合返個主題。🍸裏面就係以House Tequila , 菠蘿汁 , 芒果蓉,椰奶作為主打,🍸飲之前仲會加返一個煙幕波波,🫧爆嗰一刻更加有撲朔迷離嘅感覺,🍸整體就以清新為主,芒果茸就帶嚟少少自然嘅甜味中和一下。 🍸酒精味比較少亦都非常有創意🍸
Mars

Starò (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2023-05-28
10 分鐘 (堂食)
午餐
意式龍蝦濃湯