2019-09-19 20 瀏覽
平時好少好會行到大角咀入面,今次就因為男朋友架朋友介紹所以入去搵呢間隱世餐廳。因為我地好早到所以仲未有其他客人,見到裏面感覺到好乾淨,超乾淨,好難得有呢種感覺,侍應服務好好,好親切。經侍應推介,我地點左意大利皇家魚子醬自選套餐,A. 皇家乾魚子醬海蝦忌廉意粉,另加廚師特製嘅紅酒燴牛肋肉飯。魚子醬三重奏食法有次序,要由刺身開始食起,首先要等魚油同魚子醬喺口腔度徘徊,再食其餘架前菜(廚師教的)。係食得出個種好濃厚架鮮味。而且個魚油係口腔入面爆開真係好正!時令沙律係牛油黑醋沙律, 我都係第一次食用牛油配黑醋嘅沙律,感覺唔錯。餐湯係南瓜濃湯,南瓜有炒過爆香,令到味道更加突出,睇得出心機。我食淨幾粒南瓜,廚師見到就出來開個玩笑問我做咩唔食曬係唔係唔好味, 可想然知佢哋好著重佢哋嘅品質。喺飲緊湯嘅同時見到另外一台客人點了巴馬臣芝士意粉,大廚會即席表演煮意粉,張意粉放係巴馬臣芝士輪上掛上芝士,再用酒煮。 坐旁邊都聞到好濃嘅芝士香味,下次去會試試這個。飲完湯,我哋點嘅意粉都到啦, 皇家鋼魚子醬海蝦忌廉汁意粉絕對唔比隔離枱嘅巴馬臣芝士意粉遜色 。忌廉汁濃郁得來唔會溜,意粉又彈牙,推介!呢個價錢架餐廳好少

坐旁邊都聞到好濃嘅芝士香味,下次去會試試這個。

呢個價錢架餐廳好少會有人用心講解食法同用料,食得出個重視質素架精神,cp值好高,高度推介!
  • 乾魚籽醬海蝦意大利粉