2021-09-23 716 瀏覽
之前聽見好多kol 介紹呢間,當然要試下啦。呢度環境非常優美,望住個飛機景外脆內軟,非常彈牙,食到鮑魚本身嘅味道,一隻鮑魚佢幫你切左三片,令你唔會食得好狼狽內餡好彈牙,但感覺無咩特別呢個係佢地個招牌,叉燒一舊切到好似舊豬排咁,非常大份,入口鬆軟唔會好硬又唔會好乾,蜜汁剛剛好,外面燒到有點蕉香味,如果配埋飯應該好正外表好精緻,酥皮好脆,一咬落口唔會即刻散開,蘿蔔絲好香甜又飽滿,十分好味望落好靚,但感覺無咩個人之處帶子佢用左兩種方法去烹調,炸及煎,食落其實差唔多,但用呢兩種方法整其實好浪費食材本身,即使你選料再上盛都好,蘆筍唔會好老,呢個菜最驚嘆係佢下面嘅蝦餅,非常脆,再吸收曬干貝同蘆筍嘅甜味及XO 醬,佢係成碟菜嘅精髓。不過,呢個菜要$3xx, 就有d 唔值好滑同好香濃嘅牛乳味,個炸鱈魚乾好脆,又有魚嘅鮮味,整體唔錯牛肋骨好大條,d 肉好似牛腩咁淋,入口即溶仲好有牛味,如果鍾意食牛嘅人可以一試個窩好熱,炒到d 菜同埋蝦乾好香口,但個人覺得味道一般,唔係唔好味,但感覺無咩特別炒飯粒粒分明,但有少少嘅鹹香味,味道唔錯,但個人覺得有d 油好貼題嘅甜品,個焦糖布甸中間有栗子蓉,個人覺得唔係好夾,
海鹽燒鮮鮑魚

澐裳金箔鮮蝦餃皇

內餡好彈牙,但感覺無咩特別
招牌蜜汁叉燒皇

蘿蔔絲酥餅

鮮肉小籠包

望落好靚,但感覺無咩個人之處
XO醬金銀帶子

珍珠賽螃蟹

紅燒牛肋骨肉

蝦乾啫啫芥蘭煲

砂窩櫻花蝦蛋白帶子炒絲苗

紫澐夢境

好貼題嘅甜品,個焦糖布甸中間有栗子蓉,個人覺得唔係好夾,焦糖面有點燶味,可以接受,雪糕好特別,係紫薯加點薑味,口味好獨特,幽香嘅紫薯味甜甜地,回甘係少少嘅薑味,幾好味,生果好好味,上面有舊紫色係咩味嘅麵包。呢個甜品唔理味道,就咁見到個效果都值回票價
成餐飯好滿意,服務周到,飲完一啖水,就有服務員幫你添水
2021-09-07
招牌蜜汁叉燒皇