2023-06-19
💡星級豚肉日本過江龍餐廳Tsukanto豚勝終於都黎到香港開鋪啦,裝修走簡約木系風,坐位舒適,最正係由米芝蓮星級廚師主理,質素當然有番咁上下啦。🍽特選吉列厚切里肌豬扒定食🐖以豬扒為主,當然要試下得唔得,這個豬排好厚,炸得金黃色很酥脆,但又唔會覺得乾身,油脂分布均勻,食個陣配上特製豬扒醬,令到豬排味道更濃郁。而且定食配左椰菜絲,仲要係無限添加,中和左油膩感。🍽咖哩吉列宮崎雞扒定食🐔咖哩好香濃,日式咖哩,食落甜甜地好易入口,雞扒表皮夠酥脆,肉質鮮嫩多汁,而且份量都幾多,抵食😋🍽味噌雜煮有豬腸及豬舌,煮得好淋身,而且好入味,索曬啲汁,味道更濃郁。🍽日式煎餃子時間岩岩好,皮薄同煎得夠香,入面好足料,加埋醬汁,酸酸甜甜,更好味。🍽菠蘿雪葩🍍甜品好特別,以整個菠蘿造型,入面有雪葩,好香濃菠蘿味。
🍽特選吉列厚切里肌豬扒定食🐖
🍽咖哩吉列宮崎雞扒定食🐔
🍽味噌雜煮
🍽日式煎餃子
🍽菠蘿雪葩🍍
甜品好特別,以整個菠蘿造型,入面有雪葩,好香濃菠蘿味。