2021-09-28
本身諗住食tea,朋友話tea set選擇唔多又有局限性,不如試下呢間tea buffet,選擇又多,又好食,只要早啲book位就得啦。地理位置方便,一出地鐵站就搵到。餐廳環境闊落,有落地大玻璃,係有日光照住下進食,感覺都會愉快啲。食物種類都唔少,前菜有麵包,涷火腿,芝士。凍食有沙律, 刺身,壽司。 熱葷有雞翼,乳鴿,漢堡包,即煮粥同麵。 仲有個甜品corner. tea buffet有咁多野食揀, 真係唔係hea我喎咁多嘢食,緊係介紹下必食itmes. 蝦多士啱啱新鮮出爐,一口多士,大小啱啱好,蝦肉爽口彈牙,外層有麵包糠,香脆可口。Ban Chang Kueh即點即煎,煎起好似薄脆咁, 裏面加埋花生醬,砂糖, 好似香脆格仔餅,得意好味。仲有一款口味係榴槤餡,鍾意食榴槤嘅朋友可以一試。象拔蚌, 螺肉刺身爽口清甜,可以排多幾次隊呀。 伯爵茶tart伯爵茶味香,入口幾滑,tart底層有少少柚子肉,酸甜適中,2個味道都幾夾。tea buffet由三點半去到六點,食完之後非常滿足,晚餐都可以唔使食喇
地理位置方便,一出地鐵站就搵到。
咁多嘢食,緊係介紹下必食itmes.
蝦多士
Ban Chang Kueh
象拔蚌, 螺肉刺身
爽口清甜,可以排多幾次隊呀。
伯爵茶tart