行街食飯梗係要揾間正嘅餐廳打下卡📷🎉,呢次朋友介紹我哋嚟到位於西環嘅「星薈館」畀我哋一個驚喜🎁🎁!係到個氣氛特別好,個屏幕令人心心眼😍😍😍!首先,我哋試咗佢哋嘅名菜「濃湯花膠雞絲羹」,😋湯底濃郁,飲起嚟滑口得嚟,滿滿嘅味道馬上撞入我哋嘅口中,令人相當驚訝,呢款菜式係佢哋餐廳內好受歡迎嘅一款👏👏。跟住,更有「黑胡椒龍蝦伴煎米底」😍。見龍蝦煎得金黃香脆,配埋嗰黑胡椒味兒,真係非常滋味。同我哋一齊嘅朋友都覺得佢味道真係好,冇嘢嫌。米底嘅滋味更是無話可說👍👍!再嚟,「薑蔥霸王雞」係我哋食物之旅嘅一個重點😊。雞肉嫩滑,口感絕妙,配埋微辣嘅薑蔥,攪到佢味道特別出色同豐富,甜中帶辣,吾錯過!食完主食之後,我哋仲有好多嘢要食,例如「椒麻老滷乳鴿」。一咬落去,肉質鮮嫩搵食,再加上椒麻嘅香味優雅瀰漫整個口腔,令人忍不住再嚟一份🤤。食完之後,就可以點一杯飲品作為完美嘅完結,整個人都滿足晒🈵🈵。總結黎講,「星薈館」真係一間我哋同朋友都好鍾意嘅餐廳,下次仲會返嚟嘅!劲喜歡😘😘。