午市曾試過,今日有同事邀請同食個晚餐,我就歡喜答應,黎到西環嘅「星薈館」。一到門口,見到好多人等位,我哋都淡定等左陣就入到座🕣。環境:  店內好寬敞,有好多大卡枱,仲有一部滿大嘅獨立電視機播放住各種菜式📺。美食:🥘1️⃣星級湯品-雪燕蟹肉瑤柱茭:湯品新鮮得令,濃香四溢,更主要是每一口湯都有蟹肉同瑤柱味。2️⃣白胡椒大虎蝦伴煎米底:🦐虾大身份,肥美彈牙,白胡椒香氣撲鼻,配埋煎米底, 盡顯菜式香料同材料的絕搭。3️⃣炭烤陳皮黑叉燒: 叉燒肥瘦適中,炭火焗出來的叉燒有一種難以抵擋的味道🤤。4️⃣贵州酸湯海馬友魚柳: 呢道菜式別具一格,加入酸湯鮮魚柳,新鮮、彈牙,酸辣口感難以忘懷。5️⃣櫻花蝦濃湯小棠菜芯: 湯底新鮮濃厚,櫻花蝦口感爽脆,小棠菜芯清新滋味,搭配得好。6️⃣福建炒絲苗: 米飯香滑得黎又唔會太油, 唔食都對唔住自己喔🍚。服務: 一踏入門口就已經有人帶位,上菜速度又快,服務態度都幾好嘅👩🏻‍💼。其實晚市價位固然高級少少,但就呢個水平,價錢真係物有所值。我同同事會再考慮黎呢度食,絕對推薦大家試下!💞

美食:🥘