2019-07-19 780 瀏覽
難得同肥🐽係WEEKDAY一齊放假,於是乎走左返大6玩,到夜晚先捨得返香港過左關先醒左我地未食晚餐,所以決定去彩園商場醫飽個肚先上VAN 仔返歸.落到去地下,見到好多人係呢間「Mee.lemongrass」排緊隊拎飛,心諗🤔咁多人排隊,D 野食應該幾掂.幸好,兩個人容易入座,所以吾洗等好耐就入得去~.餐牌嘅款式都幾多,而且圖文並茂,決定都易D主打星馬泰菜式,特別嘅係竟然有台式飲品,星馬泰CROSS OVER台式.肥🐽叫左呢份招牌無骨海南雞飯,仲送埋白烚芥蘭同餐湯。海南雞已去骨,啖啖肉,入口嫩滑,吾會嚡配上雞油飯一齊食,食落好香口不過如果雞皮再瘦D 就更好啦 最讚嘅係雞醬,酸酸甜甜,好開胃.可以揀牛或雞,共4串,我地揀左雞~雞串燒至香脆,食落有微微焦香,已去皮所以啖啖都係肉沾埋沙嗲醬食,更PERFECT。仲有燒菠蘿,青瓜,蕃茄仔同多士做伴碟,讚.我中意食素春卷,因為吾洗驚食到肥豬肉春卷入面材料好豐富,有冬菇,紅蘿蔔絲,芋頭,粉絲等,入口酥脆,內餡香而不膩.蜜汁豬扒大大件,同手掌差不多SIZE,而且係厚切添,咬落厚身又實肉,又帶少少蜜糖甜香可以沾埋旁邊嘅辣汁,味道微酸但後勁有辣,更惹味.我

幸好,兩個人容易入座,所以吾洗等好耐就入得去~

餐牌嘅款式都幾多,而且圖文並茂,決定都易D

🔸招牌無骨海南雞飯 $74

配上雞油飯一齊食,食落好香口
不過如果雞皮再瘦D 就更好啦
最讚嘅係雞醬,酸酸甜甜,好開胃
🔸招牌無骨海南雞飯 $74

🔸地道串燒 $62

🔸地道串燒 $62

🔸手作素菜春卷 $58

我中意食素春卷,因為吾洗驚食到肥豬肉
🔸手作素菜春卷 $58

🔸馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯 $62

可以沾埋旁邊嘅辣汁,味道微酸但後勁有辣,更惹味
🔸馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯 $62

🔸芒果芝芝冰茶($30)。草莓芝芝冰茶($32)

我地食完先知原來門口位嘅飲品COUNTER 做緊買一送一嘅優惠,可以係出面買完拎入餐廳飲,所以我地今次傻豬左🤦‍♀️芒果味嘅SMOOTHIES,涼浸浸入口順滑
奶蓋估成杯嘅五分一,質感柔滑,如果芝味再濃郁D 就更好🙇‍♀️草莓芝芝味道偏酸甜,更解腻

食左咁多樣野都係$352,夠哂貼地

2019-07-17