2021-07-22
「成世人流流長,總會遇到一杯好嘅奶茶」行過加路連山道見到依間叫<春嬌>嘅越南菜,門口貼住一張「志明奶茶」嘅Poster,就試試佢依杯奶茶係咪真係咁出色~餐廳可以用QR code點餐,但店員都主動俾咗本Menu我同媽媽,方便我地一齊睇揀嘢食。春嬌嘅生熟牛湯粉用咗兩款唔同既牛肉,有軟嫩嘅生牛肉片同埋全熟厚身啲嘅牛腩片,前者肥瘦適中食落肉味較香,湯底帶甜味,配料有俾指天椒同青檸,加埋味道唔錯。個飯我地係俾葱油吸引咗而嗌嘅,豬扒夠腍身,香茅味可以更重,配埋葱油同炸蒜撈飯都幾香口。雞肉串燒嘅沙嗲醬加晒分,沙嗲汁真係有粒粒花生好惹味。豬頸肉就係店員推介嘅,燒得幾靚仔,邊邊脆身食落唔乾,點埋秘製醬汁就啱晒。志明奶茶同泰式奶茶好相似,原來加咗煉奶同淡奶沖,套餐價幾抵飲,味道不過不失。餐廳周圍都有越南風味嘅佈置,簡單一餐嚟講都滿意😋
雞肉串燒嘅沙嗲醬加晒分,沙嗲汁真係有粒粒花生好惹味。
志明奶茶同泰式奶茶好相似,原來加咗煉奶同淡奶沖,套餐價幾抵飲,味道不過不失。 餐廳周圍都有越南風味嘅佈置,簡單一餐嚟講都滿意😋