2024-08-22
🌸春日三層下午茶套餐 ($598 for two)🔸芒果爆汁楊枝甘露🔸桂花青蘋果慕絲撻🔸紅豆雪媚娘🔸薑汁鮮奶布甸 (無限添加)🔸朱古力林明頓蛋糕 (無限添加)🔸英式提子鬆餅配鮮忌廉及果醬 (無限添加)🔹煙燻鮮三文魚 配魚子醬🔹蟹肉牛油果醬粟米片 配柚子珠🔹海膽琴酒蜜豆蓉撻🔹咸蛋黃流沙西多士 (無限添加)🔹焗牛油酥皮雞肉批 (無限添加)🔹酥炸日本廣島蠔 配黑松露醬 (無限添加)今次試咗Pier 1929嘅春日三層下午茶套餐🌸 我去嘅時候有7折 所以都算抵食😋 入座時有杯welcome drink 非常適合打卡📸 餐廳周圍都有花花草草💐🌿我覺得最好食嘅係桂花青蘋果慕絲撻 都幾清新爽口 再配搭桂花嘅香味😋 芒果爆汁楊枝甘露真係會爆汁😂 而且個楊枝甘露都幾好食😃🥭 但個外皮係嗰啲極甜極假嘅朱古力 就咁食楊枝甘露會好啲😀 scone就普普通通 偏乾身😆而鹹點最好食嘅係蟹肉牛油果醬粟米片 粟米片脆口 蟹肉牛油果醬非常配搭🥑 柚子豬更加增添清新嘅感覺☀️ 海膽豆蓉撻 海膽同豆蓉唔係太夾🥹有部分點心可以無限refill🤩 個通常都係比較滯同油膩嘅點心😅 咁多款可以refill嘅當中 我哋只係refill
🔸芒果爆汁楊枝甘露
🔸桂花青蘋果慕絲撻
🔸紅豆雪媚娘
🔸薑汁鮮奶布甸 (無限添加)
🔸朱古力林明頓蛋糕 (無限添加)
🔸英式提子鬆餅配鮮忌廉及果醬 (無限添加)
🔹煙燻鮮三文魚 配魚子醬
🔹蟹肉牛油果醬粟米片 配柚子珠
🔹海膽琴酒蜜豆蓉撻
🔹咸蛋黃流沙西多士 (無限添加)
🔹焗牛油酥皮雞肉批 (無限添加)
🔹酥炸日本廣島蠔 配黑松露醬 (無限添加)
有部分點心可以無限refill🤩 個通常都係比較滯同油膩嘅點心😅 咁多款可以refill嘅當中 我哋只係refill咗炸廣島蠔🦪 外皮偏厚 但蠔都算新鮮😀 其他可以refill嘅就普普通通 例如薑汁布甸嘅薑味實在太重 真係辣喉嚨嗰隻😝 而咸蛋黃流沙西多士冇乜流沙嘅感覺 而且好油🌝