2024-10-29
店名:春陽茶事地點:尖沙咀樂道菜式:台式飲品店餐牌:原茶系列、紅豆系列、芝士瑪奇朵系列、鮮果系列、鮮奶系列、甘蔗系列、古早味系列。有中有大兩個size,可加配料。大size飲品真係大大杯,等左3分鐘都唔洗。飲管獨立包裝自己攞。珍珠鮮奶茶 大 $32珍珠鮮奶茶底層有好多黑糖珍珠,我將成支飲品上下倒轉搞混先飲,奶茶好滑溜而黑糖珍珠好有咬口。叫左少甜同少冰,我就覺得甜度係剛剛好。覆盆子烏龍 大 $30覆盆子烏龍既覆盆子味道好濃,而烏龍茶就較爲淡,我覺得係我鍾意既濃淡度,叫左少甜同少冰,我都覺得甜度係剛剛好,好似果汁多過似茶,但係甜得黎有帶微微茶香。總括而言,兩杯都好飲,效率非常高,等左兩分鐘就有。By the way,食牛品嘅晚市牛御品套餐會送春陽茶事嘅嘢飲。
地點:尖沙咀樂道
菜式:台式飲品店