九龍城除咗出名食泰國嘢,近年都開咗好多靚嘅Cafe☕️呢間復古日本昭和風 Shibui洋食屋最吸引到我😍 門口位好靚🤎佢地主打西日料理,店內外裝潢都非常用心🇯🇵午餐除左主菜之外,仲包括是日湯品+前菜/沙律+指定飲品☕️ 天氣咁凍,飲到佢地自家手打日本粟米濃湯好有驚喜🌽 前菜醃酸蘿蔔好開胃😆味噌奶醬燒雞塊烏龍麵 $138味噌奶醬燒雞塊烏龍麵呢個combination 估唔到幾特別🍝好似日版Carbonara 🤣 烏龍麵滑嫩食落彈牙,原本以為奶醬會有啲膩,但因為入面加咗味噌所以幾開胃😌 慢煮雞胸柚子味噌燴飯 $138另外12月17日至1月8日都有期間限定Xmas菜式✨ 叫咗個煮雞胸柚子味噌燴飯嘅慢煮雞胸有誠意,肉質滑溜🐔帶淡淡柚子味更加清新😋昭和布丁 $48甜品叫左招牌昭和布丁🍮布丁口感滑捋捋,富蛋香味☺️甜而不膩,造型可愛😝 焦糖朱古力 $58 |黑咖啡 (free @ lunch)飲品呢度有好多款colorful 打卡一流😌不過為咗應下節叫咗杯焦糖朱古力🍫香濃朱古力味正呀😆 今餐嘅指定飲品可以選擇Black Coffee/冷泡茉莉花茶/蘋果汁👍🏻 選了杯黑咖啡提神☕️餐具也很精緻🤩Menu
佢地主打西日料理,店內外裝潢都非常用心🇯🇵

午餐除左主菜之外,仲包括是日湯品+前菜/沙律+指定飲品☕️

味噌奶醬燒雞塊烏龍麵 $138

慢煮雞胸柚子味噌燴飯 $138

昭和布丁 $48

焦糖朱古力 $58 |黑咖啡 (free @ lunch)

Menu
2022-12-28