2024-05-13
一直想去試大埔店好耐!但懶囉🫣依家銅鑼灣有分店梗係衝去啦!佢係日式洋食店,食物有濃厚嘅昭和風味🎏可惜day time忙碌唯有dinner time去...呢晚好多人等位,想食嘅記住book位📌 餐廳一直行入去就會有落低玻璃窗望到銅鑼灣沿岸至維港景色~早晚唔同feel~~ 不過相信day time會無咁嘈~🍱《 鰻魚玉子蓋飯 💲108 》鰻魚大條,口感彈牙入味,下底有厚身嘅甜玉子~份量幾多夠2個人食~🍝《 香草牛油大蜆扁意粉 💲95 》大蜆夠多有肉,蒜香蕃茄醬汁又惹味,岩晒配掛汁嘅意粉~🍟《 蒜香蕃茄煮青口鍋 配 香草薯條 💲165 》青口連埋蒜香蕃茄汁一齊食好惹味~ 香草薯條即炸香口~ 🐷《 角煮五花肉 💲78 》五花肉甜甜哋,嫩腍入味~ 🐿️ 🍮《春日士多啤梨布丁盛合 💲112 》KAWAII😍鍾意食忌廉嘅朋友必點!日忌廉卷蛋糕、士多啤梨忌廉、布丁上面仲放咗個忌廉大福~ 另外仲有朱古力曲奇餅碎同可愛嘅松鼠餅仔~ 鮮士多啤梨🍓減膩感~ 🍹《 焙茶麻糬沙冰 💲52 》玻璃杯充滿昭和風,好中意~ 沙冰好細滑唔會好「冰沙感」,竹我覺得口感類似smoothie~ 味道好香濃,就放咗兩塊
一直想去試大埔店好耐!
但懶囉🫣依家銅鑼灣有分店梗係衝去啦!
佢係日式洋食店,食物有濃厚嘅昭和風味🎏
可惜day time忙碌唯有dinner time去...
呢晚好多人等位,想食嘅記住book位📌
餐廳一直行入去就會有落低玻璃窗
望到銅鑼灣沿岸至維港景色~
早晚唔同feel~~ 不過相信day time會無咁嘈~
🍱《 鰻魚玉子蓋飯 💲108 》
🍝《 香草牛油大蜆扁意粉 💲95 》
大蜆夠多有肉,蒜香蕃茄醬汁又惹味,岩晒配掛汁嘅意粉~
🍟《 蒜香蕃茄煮青口鍋 配 香草薯條 💲165 》
青口連埋蒜香蕃茄汁一齊食好惹味~ 香草薯條即炸香口~
🐷《 角煮五花肉 💲78 》
五花肉甜甜哋,嫩腍入味~
🐿️ 🍮《春日士多啤梨布丁盛合 💲112 》
KAWAII😍鍾意食忌廉嘅朋友必點!
🍹《 焙茶麻糬沙冰 💲52 》
玻璃杯充滿昭和風,好中意~ 沙冰好細滑唔會好「冰沙感」,竹我覺得口感類似smoothie~ 味道好香濃,就放咗兩塊煙靭嘅麻糬~
💜《 紫薯牛乳(H)💲38 》
紫薯都好細滑,基本同牛奶已經打勻~唔會一嚿嚿好硬嘅蓉~ 入口幾有紫薯香,唔會好甜~
真係搵日daytime嚟試吓先!