2024-10-22
一向都好鍾意食海鮮,蒸氣火鍋就更加正😍😍可以食到海鮮嘅原汁原味🔥好友介紹今晚去呢間✨小漁港海鮮舫主打蒸氣火鍋✨餐廳環境寬敞舒適,冷氣夠大,可以慢慢嘆蒸海鮮💕🔹是日廚師智選套餐 $318/位包刺身拼盤、時令海鮮、時蔬、主食、甜品等,星期一至四仲要免加一、免茶芥,性價比真係好高🙌🏻🔹刺身拼盤有齊肥美甘香三文魚、香滑油甘魚、彈牙帶子、爽滑北寄貝同鮮美希靈魚,份量十足😊🔹避風塘鮮魷等緊蒸海鮮嘅期間,就叫咗個小食試吓~避風塘鮮魷即叫即炸,新鮮熱辣上枱特別滋味!嫩滑鮮魷用上避風塘製法,夠晒香口惹味🦑 🔹八款時令海鮮今日有肉蟹、扇貝、鮑魚、鮮蝦、馬友、沙白、東風螺、蟶子。全程由職員幫蒸,唔使自己郁手可以慢慢嘆真係好爽🩷🩷第一輪先蒸🔹鮑魚🔹鮮蝦🔹粉絲蒸扇貝🔹馬友,大大隻鮑魚食落好爽彈;鮮蝦有四隻,肉質都好彈牙;粉絲蒸扇貝調味啱啱好;馬友夠晒嫩滑!之後就係🔹蟶子🔹沙白🔹東風螺💁🏻♀️全部都好爽甜!跟住嚟到我哋都好期待嘅🔹膏蟹🦀大大隻蟹肉飽滿又鮮甜,蟹膏綿滑好澎湃!主食🔹蟲草花蒸雞伴烏冬,嫩滑雞件配埋彈牙烏冬,再加埋清香蟲草花,呢個組合真係不得了!伴碟仲有南瓜、粟米、芋頭、蒜頭蝦米絲瓜,超級豐富😋🔹瑤柱排
餐廳環境寬敞舒適,冷氣夠大,可以慢慢嘆蒸海鮮💕
🔹是日廚師智選套餐 $318/位
🔹刺身拼盤
🔹避風塘鮮魷
🔹八款時令海鮮
之後就係🔹蟶子🔹沙白🔹東風螺💁🏻♀️全部都好爽甜!
🔹瑤柱排骨粥底
索滿蒸海鮮嘅精華,再將瑤柱、排骨同埋蟹膏拌勻,食落啖啖鮮味濃郁,忍唔住食咗三大碗🤣🤣
小漁港海鮮舫✨
📍大角咀荔枝角道127號金荔閣