2022-12-17
半個將軍澳居民日常路過呢間鋪頭但真係從來無幫襯過位於出口附近的蠔站🤣🤣今日一試真心大驚喜!!指定生蠔$10的promotion每日都有!係店外就可以見到大大個招牌寫住今日係咩產地的生蠔~~一入座已經望到附近台台桌上都擺住一堆生蠔殼,我地當然都唔執輸先試半打!好快上之餘、下面亦會鋪上大量碎冰~~而生蠔肉頗爲肥美都無大家最怕的蠔殼碎半打都係一人三隻好快就比我地清曬~~!完全唔夠喉🤣所以我地又補左半打生蠔同Order左兩款意粉o(* ̄▽ ̄*)ブ1. 黃金軟殼蟹扁意粉🍝$158大隻軟殼蟹咬落酥脆之餘都有蟹肉但無咩油膩感,可以自選通粉意粉或天使面、選擇性幾有彈性~~而扁意粉配上口感還有點沙沙質地的咸蛋黃醬汁~~幾特別但味道又不會太奇怪,都可以一試!2.冬陰公海鮮扁意粉🍝$158一樣都係揀左我中意食的扁意粉~~冬陰公味比想象中濃鬱之餘更會有陣椰奶味~~入口雖然會有少少辣但好快就會有椰奶味去蓋過,整體調味幾有層次。而内都有不少海鮮,除表面的兩隻青口、大蝦🦐、醬汁内都有不少細粒的蜆肉和蝦肉、更混合埋青椒和洋葱絲所以都幾多配料下,真係幾不錯好味~~再追加的半打生蠔一樣新鮮又好味~~點上少少另上的秘製醬汁
今日一試真心大驚喜!!
指定生蠔$10的promotion每日都有!係店外就可以見到大大個招牌寫住今日係咩產地的生蠔~~ 一入座已經望到附近台台桌上都擺住一堆生蠔殼,我地當然都唔執輸先試半打!
好快上之餘、下面亦會鋪上大量碎冰~~而生蠔肉頗爲肥美都無大家最怕的蠔殼碎 半打都係一人三隻好快就比我地清曬~~!完全唔夠喉🤣 所以我地又補左半打生蠔同Order左兩款意粉o(* ̄▽ ̄*)ブ
1. 黃金軟殼蟹扁意粉🍝$158 大隻軟殼蟹咬落酥脆之餘都有蟹肉但無咩油膩感,可以自選通粉意粉或天使面、選擇性幾有彈性~~ 而扁意粉配上口感還有點沙沙質地的咸蛋黃醬汁~~幾特別但味道又不會太奇怪,都可以一試!
2.冬陰公海鮮扁意粉🍝$158 一樣都係揀左我中意食的扁意粉~~冬陰公味比想象中濃鬱之餘更會有陣椰奶味~~
再追加的半打生蠔一樣新鮮又好味~~點上少少另上的秘製醬汁就超好味!!✌✌
性價比超高!見Pizza都係100中價錢,下次會想試下^^~~
重點環境比較昏暗仲可以望到出邊樓景再加上放鬆的音樂,同明亮又多人到爆的將軍澳廣場完全不同感覺🤣🤣
一打生蠔再加兩個主食我地都係食左400幾蚊~~推薦附近人士一試!