2021-04-22
見到IG幾多人打卡就嚟睇吓,雖然打卡位唔大但有別出心裁,反正香港地就係係咁細。打卡位放咗橙色嘅鬱金香花樽同一個橙色漸變嘅蠟燭,覺得支蠟燭好靚就問吓個職員,意外知道cafe另有一個studio係做手工蠟燭。順便提下,個名叫hushworkshop.art,唔怪之到處都有蠟燭🕯️嘅足跡,更加覺得Cafe好有溫度。//軟殼蟹牛油果沙律🥗估唔到咁吸晴,軟殼蟹上面鋪滿蟹籽,食落去香脆爽口,估唔到兩者嘅味道咁夾,簡單嘅黑醋配上新鮮嘅沙律菜已經好好味😋,沙律菜好多樣,蕃茄仔、火箭菜、羅馬生菜、牛油果等等,係好豐盛嘅沙律。//茉莉杞子胎菊花茶🌼係好靚靚嘅花茶壺🫖自己嗰個係白色見到隔離有綠色同粉紅色😂慢慢見到花茶打開,係好治療嘅感覺,茉莉同胎菊嘅味道剛剛好,淡淡嘅味道十分平均。Cafe整體環境簡約得來又有內涵,雖然長身都係白色,但每個小角落都放咗唔同嘅色彩,有鮮花、乾花、繪畫同手工蠟燭,到處都係別出心裁。食物方面,同環境一樣都有小心思,簡單嘅花茶壺,配上唔同嘅顏色,沙律顏色七彩繽紛亂中有序。感覺上是一間「用心」經營的小Cafe,希望大家多點支持香港的良心小店💛
//茉莉杞子胎菊花茶🌼係好靚靚嘅花茶壺🫖