餐廳: 晉家門炭燒工房
資訊:

呢間真心要介紹比大家,位於太子內街, 不太顯眼嘅西餐廳。😍😍👍👍👍🐔🥔🍅🧅🥬最鍾意佢哋嘅招牌香草燒春雞,原隻焗內裏有乾坤, 雞肉嫩滑香草醃料非常惹味,伴碟薯菜都夠食到飽。🕛🕑🕓🕜⏰老闆話製作需時40分鐘,出街食個半自助午餐,都要限時90分鐘喇!我諗呢度個老闆真係為興趣,搞藝術嘅!🍺🍻🍢🧆🍕唯有一邊飲住手工啤, 嘆下串燒、小食, 同朋友傾下偈先啦!🍺🍻🍊🍌🍍值得一讚係佢哋嘅手工啤 ,來自不同國家,口味都好多元化: 有麥味較重講求口感嘅黑啤, 亦有酒精濃度較淺嘅果味啤酒。🎊🌲🥳🥳🥳不過今次約咗老友,大節當前, 當然要應下節,食個節日大餐喇!( 期間限定)🐽頭盤:西班牙巴馬火腿多士 + 周打蜆湯🦆主菜: 法式油封鴨腿🍪甜品:布朗尼蛋糕🥂餐飲:白酒或紅酒😍😍👍👍👍樣樣都有水準, 特別一讚個主菜油封鴨腿, 表皮脆脆地唔油膩,鴨腿肉一梳梳,易食又好味!❌完全推翻我腦海裏,平價超咸鴨胸肉嘅印象!❌🏡♥️🏡♥️🏡呢間小店最特色嘅係,老闆真係好nice, 好friendly! 除咗餐牌多款選擇之外,你諗到想食嘅, 例如斧頭扒、羊膝呢啲比較巧手嘅菜式, 都可以同佢哋預訂!🎉🎉🥳🥳🥳餐廳座位唔多, 總共有五張枱

🐔🥔🍅🧅🥬

🕛🕑🕓🕜⏰

🍺🍻🍢🧆🍕
唯有一邊飲住手工啤, 嘆下串燒、小食, 同朋友傾下偈先啦!

🍺🍻🍊🍌🍍

🎊🌲🥳🥳🥳

🐽頭盤:西班牙巴馬火腿多士 + 周打蜆湯
🦆主菜: 法式油封鴨腿
🍪甜品:布朗尼蛋糕
🥂餐飲:白酒或紅酒

😍😍👍👍👍
❌完全推翻我腦海裏,平價超咸鴨胸肉嘅印象!❌

🏡♥️🏡♥️🏡

🎉🎉🥳🥳🥳
餐廳座位唔多, 總共有五張枱, 不過啲枱大大張,坐得舒服!
如果人多開party,包場都非常正!

📔📖📕📖📗
今次佢哋嘅 “唔食唔得招牌香草燒春雞”, 同手工啤酒都冇圖冇真相,睇住餐牌先啦!😅😂😂

👨‍🍳🖼👩‍🍳🎨🧑‍🍳🖼
等我出年再去拜候呢班“美食藝術家“,到時影啲靚相畀大家睇吓啦! 當然最好自己去試下啦!

🎊 🎉 🙌 🙌 🍽
好喇!祝大家新年快樂!身體健康! 天天食好西!🥳🥳🥳