餐廳: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
資訊:

2022-10-11 53 瀏覽
晚嚐二人餐$298有小食一款、主食兩款及飲品兩杯。先揀了路邊灘小食:鹽酥雞扒、鹽酥福州魚丸、台灣腸。雞扒香脆,唔會太鹹。魚丸食落有啲似貢丸。台灣腸甜甜地。主食揀咗微辣半筋半肉手工拌麵及烏魚子元貝手作麵。微辣半筋半肉手工拌麵手工麵有炸蒜夠香又夠味。牛腩肉同牛筋都夠腍,仲有素鵝、鴨血,素鵝夠脆,鴨血好香辣!烏魚子元貝手作麵有香菇、紅腰豆、椰菜仔及蠶豆,配上忌廉汁,仲有兩粒大元貝,以烏魚子及蕃紅花作調味。另外加咗半份櫻花蝦魚湯浸娃娃菜$22魚湯清清地,有櫻花蝦佢點綴!再+$28要甜品草莓吉士可頌窩夫。牛角窩夫預先整好放喺甜品櫃,是凍食。面上有士多啤梨吉士醬。餐飲包基本飲品我哋加咗錢升級其他飲品。熱四季青萱鮮果茶+$23果味香濃,有好多水果,酸酸甜甜。凍木柵鐵觀音草莓青檸茶高山金萱烏龍+$18草莓果味突出,配上淡淡清香茶味。呢個價錢真係又豐富又抵食,好夠飽!

晚嚐二人餐$298有小食一款、主食兩款及飲品兩杯。

牛腩肉同牛筋都夠腍,仲有素鵝、鴨血,素鵝夠脆,鴨血好香辣!

另外加咗半份櫻花蝦魚湯浸娃娃菜$22
魚湯清清地,有櫻花蝦佢點綴!

再+$28要甜品草莓吉士可頌窩夫。
牛角窩夫預先整好放喺甜品櫃,是凍食。面上有士多啤梨吉士醬。

餐飲包基本飲品我哋加咗錢升級其他飲品。
熱四季青萱鮮果茶+$23

果味香濃,有好多水果,酸酸甜甜。
凍木柵鐵觀音草莓青檸茶高山金萱烏龍+$18

草莓果味突出,配上淡淡清香茶味。

呢個價錢真係又豐富又抵食,好夠飽!