2022-05-02
終於可以開番堂食,今次約左朋友去呢間新新地既餐廳!!入到去環境好舒服,位置有少少隱閉,但同朋友食飯一流啲佈置好配合環境,周圍都見到好多唔同酒樽,擺得好靚可能因為早到,所以可以襯未有人既時候瘋狂影相🥰好喇!openrice除左講環境當然要講下正題啲野食啦😋好耐之前食過呢到個蟹餐好正!但因為突然凍左好多🥶就唔翻兜喇諗住睇下menu有咩熱野食啦...但單點既熱食揀擇真係唔多😅諗左好耐,多得啲staff夠nice,介紹左個promotion既龍蝦餐,超級抵食!龍蝦沙律,酸酸地同一般沙律味道差唔多,但上面有好幾舊大大舊既龍蝦。口感好好,食得出新鮮同煮得岩岩好👍🏻抵讚生蠔配酸汁啫喱好有趣,啲啫喱酸酸地配生蠔食,令我懷疑到底係隻生蠔本身好甜定因為啲啫喱令隻蠔更甜😂刺身拼盤伙計話次次都有少少唔同架,邊啲新鮮邊啲靚就出咩今次超級有口福🤩睇圖都知啦!夠厚夠口感,當然都新鮮既真係雲丹燒龍蝦🦞燒得好香,啖啖肉,仲有啲洋蔥係面如果洋蔥再炒香多啲啲,咁就更正啦🤭個拎起舊肉之後,個頭好多膏講咁耐終於到最後一道龍蝦鍋❤️張相手震左添...菜份量勁足有舊燒豆腐係出面食真係好少見海鮮鍋有龍蝦,有帶子,有魷魚仲有鮑魚🍲🍲唔知
入到去環境好舒服,位置有少少隱閉,但同朋友食飯一流
啲佈置好配合環境,周圍都見到好多唔同酒樽,擺得好靚
可能因為早到,所以可以襯未有人既時候瘋狂影相🥰
好喇!openrice除左講環境當然要講下正題啲野食啦😋
好耐之前食過呢到個蟹餐好正!
但因為突然凍左好多🥶就唔翻兜喇
龍蝦沙律
龍蝦沙律,酸酸地
生蠔配酸汁啫喱
生蠔配酸汁啫喱
刺身拼盤
刺身拼盤
伙計話次次都有少少唔同架,邊啲新鮮邊啲靚就出咩
今次超級有口福🤩睇圖都知啦!夠厚夠口感,當然都新鮮既真係
雲丹燒龍蝦
雲丹燒龍蝦
🦞燒得好香,啖啖肉,仲有啲洋蔥係面
如果洋蔥再炒香多啲啲,咁就更正啦🤭
個拎起舊肉之後,個頭好多膏
講咁耐終於到最後一道
龍蝦鍋
龍蝦鍋❤️
張相手震左添...菜份量勁足
有舊燒豆腐係出面食真係好少見
海鮮鍋有龍蝦,有帶子,有魷魚仲有鮑魚
🍲🍲唔知係咪我地開得太大火,啲湯好似好快就要加湯。搞到好似成日麻煩人加湯咁🙈不過好彩人地冇唔耐煩仲好主動加湯🤭
除左嗌左個餐,仲嗌左枝sake。
個staff介紹左枝🍶配個餐
雖然我唔係太識飲,但佢介紹得好吸引,嗌酒價錢唔算太貴,合理可以接受👌🏻