是次進餐的韓燒店在金巴利道有多間分店,每間主打的食物都有點分別,這次跟友人選擇的分店設有BBQ晚市套餐,價錢抵食有大份味道正宗質素仲要有水準👍🏻。 一進店裝修已比人好有韓劇韓國燒肉店的感覺,尤其是抽油煙的煙囪和可以打開蓋放袋的櫈相當經典。以下是跟友人點算的食物:這間韓國餐廳跟大部分韓國餐廳一菜都設有前菜,這店的前菜都好多樣化共有五碟,以蔬菜為主味道由濃味至淡味都有。份量仲好充足。🥩醬醃上肩肉一碟兩大片的上肩肉再配上少量菇菌蔬菜,豬的味道好濃郁完全冇豬羶味,肉質厚實肉汁唔算多,豚肉沾上辣醬後味道相當惹味香口包住生菜一齊食的話味道仲好清新亦有解膩的作用。🦐辣海鮮豆腐湯天氣涼涼地飲幾啖辣辣地的海鮮湯令人霎時間令整個人暖笠笠。味道偏辣食落好開胃配白飯一齊食味道相當夾,仲可以減輕辣度。海鮮湯睇落去雖然細細碗但材料相當足,有蝦有蜆又有豆腐仲有蛋和少量翠玉瓜粒。🧊水冷麵食完一輪油膩的燒肉後一於叫番碗冷麵中和下解油膩感之餘又可以令個肚皮冇甘漲。 冷麵味道可自行調配加醋,其味道酸酸的又夠凍是經典的韓國菜色之一。🍥紫菜包飯食韓國餐點少得點選紫菜包飯😏這餐廳的紫菜包飯份量都幾足,味道較甜仲好香麻油味。

以下是跟友人點算的食物:

🥩醬醃上肩肉