2022-05-07
難得有日得閒,同frd約係葵涌行街,正好到晚餐時間覓食,網上見到呢間餐廳評價唔錯就過來揀個pizza 食,無唸到食物質素同service比足驚喜~ 今餐既主角就梗係pizza啦,叫左個臘肉腸pizza, 送來熱lala,個厚批底同批邊好脆, 餡料同芝士鋪到滿嗮出來,切開一塊呢個拉絲真係幾誇張下,瞬間勁有食慾,食落味道幾濃香,好正🥳!pizza係用#Anchor嘅芝士,所以輕易做出拉絲效果。原來anchor除咗出牛油產品外,佢哋仲有出芝士。之前有用開佢哋嘅牛油,估唔到芝士都係一樣咁正。我哋叫多左個黑松露蒜香雞柳意粉,睇樣就唔係好吸引,但食落發覺因為配料夠多味道幾豐富,意粉軟硬適中,如果可以加忌廉汁就更加prefect。柚子蜜豬肋骨表皮烤到脆卜卜,淋埋一層柚蜜食落唔會太膩,肉嫩汁多,而小食黃金炸蝦卷都值得一試,好大只蝦炸到又熱又脆,但就建議醬料可以多d選擇。兩杯野飲都揀左清淡d既口味,我杯奶蓋炭焙烏龍茶直頭好飲過奶茶鋪出品,個奶蓋入口順滑又甜度適中,我frd 杯鮮奶抹茶就不過不失。環境而言,餐廳長方形間隔,入門望嗮全場,座位夠寬敞,用足暖光射燈營造溫馨氛圍🧡,stay 一兩個鐘傾計好舒服,
環境而言,餐廳長方形間隔,入門望嗮全場,座位夠寬敞,用足暖光射燈營造溫馨氛圍🧡,stay 一兩個鐘傾計好舒服,適合情侶、朋友和家庭聚餐✨。服務上無野挑剔,staff 好熱心和耐心介紹每款pizza既特點,都會推薦合適既野飲。
近排佢哋仲同anchor舉辦咗一個pizza拉絲挑戰,玩得又食得之外,仲要送埋個手工精緻既pizza tote bag 丶即影即有相片同餐飲優惠券,真係好適合一家大細一齊嚟玩下!😚