這間店都算幾隱蔽 唔係見到有易拉架 我直頭唔知行入去條街係有野食既 見店有不少明星捧場 又有介紹 就去試下 因為唔係成日有開 都係咁岩先食到招牌係慢煮紅燒牛肉麵 $52我特意叫店家幫我走牛筋 慢煮72小時73度牛腩都幾稔既 湯就係用左蘿蔔同藥材去烹調 就唔係我中意食既果種紅燒 麵唔係台灣果種好彈牙既白麵 而係黃麵 我就唔係咁岩所以就交換左食鹽酥雞便當 $48🍱 因為想試埋個肉燥同溏心滷蛋 就另加左台南肉燥$12 蛋就$9 便當有時令三款小菜 我勉強食左青瓜就冇再食其他 鹽酥雞偏咸 有炸紫蘇葉 肉燥就完全唔係肉燥 係滷肉黎 即係唔係一粒粒肉碎 而係類似五花腩果種帶肥膏果種一小塊果d 味道都唔係太討好 而且我唔係想食滷肉係想食肉燥。。兩者係有分別既🙈隻蛋就唔係咁入味 都算係溏心既~試埋杯野飲 +$5有台式奶茶 茶都夠既 但奶就。。奶水咁 另一杯招牌血糯米奶茶+$10 係用紅豆加左唔知咩整既 我唔食紅豆所以冇試了成間店真係冇咩值得推介😔#紅磡 #foodporn #taiwanfood #hkfoodblogger #foodblogger #igfood #foodie #foodies
這間店都算幾隱蔽
紅燒牛肉麵

招牌係慢煮紅燒牛肉麵 $52
台式奶茶

試埋杯野飲 +$5有台式奶茶 茶都夠既 但奶就。。奶水咁
成間店真係冇咩值得推介😔

#紅磡 #foodporn #taiwanfood #hkfoodblogger #foodblogger #igfood #foodie #foodies #試伏 #紅燒牛肉麵 #鹽酥雞 #台南肉燥飯 #foodphotography #相機先食 #相機食先