2014-10-03
早幾月前好友BB滿月,係廳房擺了2圍,環境不錯,D野都可以(尤其個蟹拑幾好味)。所以,今次試下D小菜~這間「稻香」平時都好多人下,今晚正值假期,5:30開始派飛(電腦攞飛),6:00可以入座。媽媽喜歡坐卡位,於是叫門口知客寫抵要卡位。卡位都可以,我們3個人算闊略,只是隔離枱D位比較近。<<<<<<<<<<>>>>>>>>>開邊龍蝦$128(另加伊麵$30)龍蝦size比較細,中間一開二,全碟得2個龍蝦身、2個拑,不太夠分!感覺肉比較少!(之前食過同一價錢,另幾間酒樓龍蝦肉比較多)。上湯汁味道可以,略嫌伊麵底下汁比較少。伊麵也做得不錯。(龍蝦整體味道可以,但肉比較少)七味炸豆腐$28豆腐炸得香口,不會太乾,味道可以。雞絲粉皮$28麻麻地,粉皮比較厚,麻醬比較乾, 味道一般。這間「稻香」係做粵菜,和一般正宗滬菜雞絲粉皮相比,始終有差別。花旗參燉雞$28/盅材料有:雞腳、花旗參、瘦肉、紅棗等。花旗參味好濃,味甘!我有飲開花旗參,所以,都接受到咁濃味,也喜歡E個湯。翡翠花枝珊瑚蚌$88花枝炒得軟身、珊瑚蚌份量少,味道一般, 偏淡。(另外,豆角的草青味..)自己個人不太喜歡。)椒鹽鮮魷$68炸得
所以,今次試下D小菜~
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>
開邊龍蝦$128(另加伊麵$30)
豆腐炸得香口,不會太乾,味道可以。
炸得頗香脆,鮮魷切得比較細嚿,鮮魷裡面重有些少水出,個人覺得不太合格。
等咗好耐才有得食!燕窩燉蛋白,不夠滑!普普通通。
總括而言:待客待客態度可以,但感覺人手不太夠,叫人也比較耐才有人應。上菜也比較慢。今次D小菜整體一般,可以。茶位 每位10