2022-11-22
雖則本人同朋友都唔係足球迷,但以食物質素嚟講係非常ok 嘅,餐廳氣氛都幾好,以後同朋友weekday 食嘢又多一個選擇😌精選沙律有荔枝肉😍,再淋少許黑醋,酸酸甜甜,可以減去青草味。濃郁足料的是日餐湯—甘筍湯 —蘑菇湯+$20提子包(限定)外形酷似隨圓形的蛋,外表看不出,分開方可見到提子乾,有輕輕煎過所以是脆的,蘸湯是絕配,過後店家會轉蒜香牛油法包,亦是令人期待的餐點。燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵 $178扁麵軟硬度拿捏精準,有實感而不硬,蒜汁在意粉和三色椒可是相當入味,肉眼牛扒五成熟,較軟腍,值得嘗試。低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁 $238今期店員推介,個人很推薦的一道!肉質望落厚實,其實鬆軟易切,間隙鎖住充足油汁,咀嚼一下就知道了,紅酒汁雖酒味不重,但淋上更滋味,配薯菜,黑松露薯角內裏綿密細緻、外皮脆,散發松露香。熱紅茶☕️典雅精緻的英式茶具,紅茶色澤深味不濃,我很喜歡這個配搭。法式焦糖燉蛋 $68(dinner set 可再7折)凝固度和口感似凍豆腐,亦不會creamy溜口,甜度剛剛好,所有嘢都攞到個平衡,很推薦!
精選沙律
有荔枝肉😍,再淋少許黑醋,酸酸甜甜,可以減去青草味。
濃郁足料的是日餐湯
—甘筍湯
—蘑菇湯+$20
提子包(限定)
燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵 $178
低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁 $238
熱紅茶☕️
典雅精緻的英式茶具,紅茶色澤深味不濃,我很喜歡這個配搭。
法式焦糖燉蛋 $68(dinner set 可再7折)