2021-10-11
唔知大家有冇試過係真味鮮廚食放題🤤今晚同屋企人一齊黎食,感覺好抵食!😆1.刺身拼盆呢度嘅刺身完全唔會輸俾日式餐廳😍,佢有甜蝦、帶子、鮑魚、三文魚等等。每一件都好新鮮,好滿足啊😌!甜蝦好大隻、好鮮甜。好少餐廳刺身會有鮑魚,但係今次竟然畀我食到,而且仲有四隻!鮑魚口感爽滑有韌度、回味悠長。帶子肉身有彈性,鮮味十足。其他刺身都一樣令人回味無窮。2.重慶雞煲雞煲入面嘅洋蔥、辣椒、大蒜、肉薑等等嘅材料都令到個湯底好濃郁。雞肉嘅份量絕對足夠食,如果唔夠食可以再添🤤👍🏻 雞肉嘅肉質緊實多汁、淡淡嘅辣味令人十分開胃。而且仲包括巨形水餃皇,真係同佢個名一樣咁巨形,裡面嘅肉好彈牙,蝦同樣爽口。3.龍蝦海鮮盆望到個樣就令人垂涎欲滴,滿滿一盆嘅海鮮真係好滿足🤤 我地叫嘅湯底係皮蛋香茜鍋,感覺上都幾特別!滿滿一鍋香茜,湯底較為清淡。但絕對唔會影響魚嘅鮮味,細細品嚐、極富嚼勁。龍蝦有手掌咁大,肉質飽滿緊實,龍蝦原本就清甜爽口,蘸上醬料之後又帶出龍蝦更豐富嘅味道。4.特級安格斯肥牛肥牛比較容易散開,所以記住要快點夾上黎,肉質新鮮且細嫩,配埋醬料,真係食到停唔到🥰🥰如果以上都唔夠食仲可以嗌其他配料,如豬肚、鮮蝦滑、鴨
今晚同屋企人一齊黎食,感覺好抵食!😆
1.刺身拼盆
2.重慶雞煲
3.龍蝦海鮮盆
4.特級安格斯肥牛
如果以上都唔夠食仲可以嗌其他配料,如豬肚、鮮蝦滑、鴨血……一定可以食到飽!飲品任飲😋 所以,我覺得同屋企人或者朋友食晚餐可以試真味鮮廚嘅放題,性價比高!