餐廳: 意樂餐廳 (啟朗苑)
資訊:

2022-05-25 383 瀏覽
放工後同朋友係附近食個晚餐,被前成日食下午茶,比較少食佢地既晚餐。而我朋友覺得佢個拉麵幾好,所以我地就入左去食晚飯。晚餐餐牌固定,成幾個月都見到同一張餐牌😂😂😂可以考慮下轉轉款式,冇咁悶。我地叫左地獄辣炸雞配拉麵,同鮮茄芝士焗豬扒飯。味道:⭐️⭐️⭐️但佢個檸檬茶一流,檸檬汁加茶,唔會有苦澀味,而且一早攪拌好,冇檸檬俾你拮。好飲過茶餐廳,大家都知檸檬茶品質差,容易有苦澀味,難入口。真係一半半好食,炸雞個醬汁怪怪地,吾可以話係辣汁,但個拉麵好彈好,而且豬骨湯底唔油膩,吾會湯面浮油。而焗豬扒飯個飯真係要改進下,吾係乾身炒飯,偏濕而且感覺似撈過下而吾係炒過😂😂吾知你地想吾想像到?但芝士同茄汁爆多,豬扒冇乜肥肉,岩晒我哩d吾食肥豬肉既人。感覺上,豬扒配拉麵更好食,下次可以拉麵配其他,焗飯真係個飯底伏。

2022-05-25
  • 凍檸茶