2021-09-09
叫左2個set dinner,有餐湯配蒜蓉包🥖,沙律🥬,小食,主菜加配菜連野飲,$228一set,價錢唔算貴,仲要每樣野都有得揀👍🏻。先黎個湯,南瓜湯🎃好濃郁,唔止有南瓜既甜,仲有胡椒味,帶少少辣🌶,幾開胃。而另一個蘑菇湯同樣地濃郁😋,除咗好香蘑菇味之外,仲有細細粒嘅蘑菇,食落都幾有口感👍🏻。沙律+小食泡菜豆腐餅配柚子寒天海藻沙律🥗,平時寒天食得多,都係一粒粒嘅🤣,今次見到一條條又粗又長,幾新奇🤣,配柚子汁醋食,酸酸地幾醒胃👍🏻。個泡菜豆腐餅食落軟熟🤤,帶微微泡菜辛辣味,配埋木魚絲既咸香味,將豆腐餅味道提香橙柚子煙鴨胸沙律配菲達芝士波波卷,酸甜既橙加左的柚子汁🍊,調出左橙味,再配搭兩邊都煎香既鴨胸☺️,完全唔覺得油膩之餘仲十分開胃🤤。而菲達芝士波波卷就入口清甜爽口🥰,配搭芝士鹹鹹地,成個感覺清新合襯👏🏻主菜+配菜西京燒三文魚扒配肉醬意粉🍝,依個組合好似怪怪地,不過勝在可以自己揀想食嘅嘢🤣,肉醬意粉🍝熱辣辣,酸度啱啱好,酸得來依然有蕃茄味,食落依然有肉味🤤,而三文魚原來西京燒都幾好食👍🏻,鹹鹹甜甜,食落脆嫩,原來西京燒係會提升左三文魚嘅鮮味🥰,鍾意嘅話可以加2滴檸檬汁。美國安格斯西冷配煙肉
沙律+小食
主菜+配菜
美國安格斯西冷配煙肉酸忌廉焗薯🥔,西冷係用慢煮方法,生熟度岩岩好👍🏻,肉質非常鮮嫩而且牛肉味夠重🐄,鍾意辣辣地🌶既可以加埋佢既黑椒汁。熱騰騰既焗薯加埋忌廉食落唔會太乾👍🏻,而且忌廉份量十足,幾滋味🤣
飲品叫咗杯熱嘅橙味🍊水果茶,好濃郁嘅橙味,水果茶飲落唔會太甜,幾啱女士飲👍🏻