2008-04-27
想試新野但係唔習慣越南口味既可以黎呢間試下好明顯係調較過d越南野去切合港人口味,但又俾到d新鮮感。當日叫左炸扎肉凍檬,香茅豬扒紅飯。凍檬係唔錯,睇你口味加幾多汁啦,不過要炸扎肉就都係叫返扎肉好過,唔係好味好多,但比起扎肉凍檬貴成10蚊(最貴仲要係炸扎肉檬,扎肉檬偏偏最平= =)。中價位24~28蚊有好多都唔錯,今次試貴野衰左。至於紅飯,我本人較為鐘意食乾身d既飯粒,但佢d紅飯都幾濕下,但係純講味道係好好味的,起碼夠味(唔似某d西餐廳出黎個樣係紅飯,但食落同白飯冇分別)。豬扒就冇乜香茅入味架啦,不過純豬扒而言又ok喎,算係咁。至於服務,本人覺得問題不大,睇得出d阿姐唔會好有禮貌,但手腳快,唔使等得耐,亦冇趕人走既意思(可能我成九點幾先入去,人較少,個場未坐滿)。本人並唔低要求,以晚餐黎講,我同女朋友特登揀左佢d貴野去試都係每人30多d,要食平每人25搞得掂,今時今日食晚餐除m記外有幾多度係可以咁平? 大快活都食你四十蚊啦,仲要係越南野,講真咁平對學生哥黎講真係可以一試,但有要求既人就搵過第間啦。
好明顯係調較過d越南野去切合港人口味,但又俾到d新鮮感。
當日叫左炸扎肉凍檬,香茅豬扒紅飯。