已經第三次黎食,今次同老公去食晚市,我地揀左打邊爐+點心,一個人大約$200有找,任飲任食無限時,都好平,宜家好少任飲任食仲要無限時,係黎個價錢~點心方面:我覺得不過不失,質素一般,五會好好食,亦未去到難食,佢係大件夾抵食個隻,論食物新鮮,我覺得好睇彩數~打邊爐方面:佢凍櫃都有菜,菇,腸,麵,嚮鈴,豬紅,牛柏葉,粟米,鮮魷片,丸類,仲有其他,五夠仲可以用紙點自己鍾意嘅食物,有蝦,烏冬,鮮牛,肥牛,丸,仲有其他~但我見到坐格離枱(已埋單),有客人食剩d生嘅肥牛/鮮牛,職員收拾時,拎番個客剩餘的生肥牛同鮮牛入廚房,雖然黎d情況,係打邊爐任食嘅酒樓是常見動作,本身如果間酒樓咁做,係五多ok,但宜家疫情期間,就簡直五合衛生,不過去得黎d地方,就要有心理準備~熟食+甜品方面:熟食有幾款食物,但我只有食魚蛋,都ok,甜品款式都算多,有雪糕,豆花,啫喱,布丁,桂花糕,西米椰汁糕等等飲品方面:有汽水,酒,果汁,茶,仲有酒樓自家煲嘅飲品~整體衛生黎講,真係好痳痳,會見到細隻小強係地下同牆壁走黎走去,仲有死左嘅小強係牆邊附近d地下,枱底好多垃圾,聽老公講男廁沒有洗手液提供,女廁就有洗手液,但廁格很迫夾,只
飲品方面:有汽水,酒,果汁,茶,仲有酒樓自家煲嘅飲品~
整體衛生黎講,真係好痳痳,會見到細隻小強係地下同牆壁走黎走去,仲有死左嘅小強係牆邊附近d地下,枱底好多垃圾,聽老公講男廁沒有洗手液提供,女廁就有洗手液,但廁格很迫夾,只有3格廁所,1個座廁,2個mou廁,mou廁十分污“組”,另外洗手水喉不是自動感應的,是按下出水的,我還看到有2個女員工,去完廁所後不用洗手液洗手,就出去了~還有客人食剩生肥牛和鮮牛,職員會拎入廚房,我估計佢地會重用比下位客人食,因為如果職員拾枱,佢正常掉野去洗,或掉垃圾都會直接放入車上的膠盤內,五會入廚房,但佢直頭拾拾下枱,突然拎上一位客人剩餘d肉類入廚房,應該是會重用食物給下位客人食……
2021-08-29
15 分鐘 (堂食)