2022-10-02 774 瀏覽
無仔細睇食評,星期六晚去咗將軍澳Monterey Place間Our Little Dream,成個過程可謂充滿驚喜😂😆首先進入餐廳,由一位身穿圍裙小朋友,過來招呼接待,雖然小店員年紀輕輕(佢話我估中佢6歲要🤫🤐),做起事上來井井有條,十分有趣。佢落單會寫英文同畫公仔,準確無誤。 仲有我哋想轉枱,佢仲幫我哋再抺多次枱,確保衛生。 👍🏻後來,除咗小店員,仲有個約兩歲嘅細佬係度,睫毛長長,周圍走,仲嚟撩我哋玩,勁可愛。睇真啲個menu,先知係對90後夫婦開嘅家庭式小店,小店員就係哥哥,感受到哩家人嘅熱誠,仲好有愛。💖講返食物,首先嚟嘅係紅菜頭濃湯,紅菜頭味道濃郁,不過不失。再嚟嘅係自家製嘅8吋手拉薄餅,味道揀咗番茄醬,材料加咗雞肉,pizza 好脆又熱辣辣,好好食😋!最後係龍蝦意粉,龍蝦有兩大條肉,肉質彈牙新鮮。個人較鍾意清淡口味,所以覺得意粉醬汁稍多,過於濃味。另意粉雖然係加咗底嘅,不過男士一定都會覺得份量唔夠。餐飲揀咗熱菊花茶,味道清甜,幾好飲。整體食物質素同味道都係中上,只係份量略為細份。服務好特別,我得到小店員同意,俾大家睇下佢認真嘅工作時嘅表現,佢為哩間餐廳加唔少分🤩。如果有小朋

講返食物,首先嚟嘅係紅菜頭濃湯,紅菜頭味道濃郁,不過不失。
紅菜頭濃湯

餐飲揀咗熱菊花茶,味道清甜,幾好飲。

如果有小朋友嘅,仲有好大嘅空間俾佢哋自由玩同活動,又有小梳化坐,好relax。

不過有一點一定要提:趕時間嘅就千祈唔好去,因為每份食物都用心制作,大家記住要耐心等候。☝🏻
2022-10-01
  • 龍蝦意粉