今日約咗朋友喺元朗搵食,因為我唔係元朗人,所以都搵咗一陣先搵到呢間餐廳,呢條街好似食街咁有好多唔同嘅餐廳!睇下個餐牌先,今次試咗黃金套餐, $288一位!過咗冇耐就上海鮮喇,一碟係一人份量,感覺都好多!店員會幫手落海鮮同set timer,我哋淨係負責食就OK啦! 一開始就食奄仔蟹同龍蝦,兩樣都好有鮮味,證明呢度嘅海鮮好新鮮,隻蟹落去蒸嗰陣仲識郁㗎!! 隻蟹嘅膏唔係太多但就有好多蟹肉食!!! 跟住就蒸元貝鮑魚海蝦同貴妃蚌,感覺呢度揀嘅海鮮都比較大隻,最impress係隻鮑魚,非常大隻食落彈牙,真心推介!! 再來就係青口象拔仔同蔬菜籃,一樣非常鮮甜美味,食到停唔到口,其實未食蔬菜籃之前都飽飽地!!最精華梗係喺個粥度啦,打包個粥第二朝做早餐!! 覺得呢度嘅蒸海鮮性價比高,海鮮種類夠多夠大隻夠新鮮,另外老闆娘好好人,有用心去招呼每枱客!!

睇下個餐牌先,今次試咗黃金套餐, $288一位!

過咗冇耐就上海鮮喇,一碟係一人份量,感覺都好多!

最精華梗係喺個粥度啦,打包個粥第二朝做早餐!!

2019-06-24