2021-11-20
同朋友預約咗1800-2100時段buffet。首先食物質素真係唔係唔值近人均$500。我哋係晚市第一round客,但除咗有冚蓋嘅熱盤外,第一輪拎嘅「熱食」好多都係凍。薯角又凍又淋,炸魚仔係一啲溫度都無好似擺咗成日。切牛又乾又無味,導致我哋之後拎嘢食嘅標準係只求熱食有溫度。凍盤煙三文都算係港人至愛,無諗過係得個鹹字,完全無煙三文感覺。生蠔略腥,食完一舊完全無興趣再食。導致根本唔敢再試其他水產。甜品算唔錯嘅,因為有個布甸蛋糕真係好好食,同埋有movenpick補底,其他甜品都不過不失,算係可以。但係環境真係唔算好,枱與枱之間距離好窄,每次行出行入都好驚撞到沿途其他枱嘅客人。另外又泊埋收碟車出嚟喺主通道,收碟嘅阿姐又唔爽手醒目,成件事就好似去咗茶樓甚至喺茶記。總結一句,差唔多人均$500換嚟一餐咁嘅質素嘅buffet,真係中晒大伏。