2009-01-06
上星期,還是聖誕過後的一個星期一,老細去外送,可以輕輕鬆鬆上班去,北平時遲咗少少返到公司,因為太眼訓,落樓下行個圈順便買杯coffee提神,之前飲過The Mix,所以又再試第二間。開嘅座位有限,所以決定買走。猶疑坐與否之際,高高嘅男waiter就已經好快問我要唔要坐低食嘢,見到佢好忙都仲好主動想keep住d客,服務都好好。雖然杯cappacino等咗好耐,但waitress功夫幾好,一流!呢排又見到咁多,我都好想同bf嚟食個celebration dinner添,不過我覺得好似唔係好值,所以一直都未試,見到d人話food都ok啦,不過就好少提service同mood,因為我好多時夜晚見到服務員係西裝友多(唔知係咪經理呢?),但就兩至三個人企喺門口位,唔止一次見到一pair好似情侶嘅staff融融細語,我都唔好意思行入去睇睇。下星期,等我同個friend去lunch做白老鼠先。
下星期,等我同個friend去lunch做白老鼠先。