2021-09-05 952 瀏覽
九點食完晚飯,想食少少甜品,同朋友坐低繼續傾計,經過呢間cafe冇咩人,環境又幾好就決定試下。入到去職員話就閂門,得翻部分飲品同甜品。環境環境闊落,唔會好逼,而且我地去嘅時候冇咩人,好啱同朋友傾下計,聚下舊。餐廳裝修好舒服,令人好放鬆,而且乾淨企理。餐廳播住純音樂,成個感覺都好relaxing。餐牌由於我地太晏去到,得翻呢個餐牌嘅餐點。食物質素1) 柚子水果紅茶 (3/5) ($48)味道偏甜,朋友鍾意甜野就覺得啱啱好,但係飲唔到柚子味,水果亦只有蘋果粒。蘋果粒都爽口同幾甜,呢個紅茶不過不失。2) 台灣仙草芋圓 (2/5) ($48)椰汁配上仙草同芋圓,椰汁味道正常,係普通罐頭椰汁,但係仙草較淋,比較似食緊仙草味嘅奶凍,口感較特別。芋圓較差,冇煙韌嘅口感,而且冇芋頭味。唔推薦。總括而言,餐廳普普通通,如果經過炮台山想搵個地方坐下,可以考慮呢到,環境氣氛的確唔錯,但係冇必要尊登過黎試呢間餐廳。

餐牌
由於我地太晏去到,得翻呢個餐牌嘅餐點。

食物質素
1) 柚子水果紅茶 (3/5) ($48)

2) 台灣仙草芋圓 (2/5) ($48)