2021-07-04 372 瀏覽
今次既食評係一間拉麵店🍜職員安排咗喺bar檯到坐 餐廳係以一個開放式廚房既形式經營嘅 座位寬敞 餐廳環境幾大 唔會有種好迫嘅感覺👍🏻 餐牌上佢除咗面類(拉麵、沾麵)之外仲有提供其他嘢食例如飯類🍛、炸物🍤咁今次小編就淨係試咗佢個沾麵大門叉燒沾麵($78)沾麵湯係熱上既 叉燒份量有兩薄片同一小舊既厚叉燒 如果叉燒用火槍灼一灼會比較香口🔥而叉份量係足夠嘅😼沾麵嘅湯底唔算好濃 味道適中 麵底係用咗一款較粗嘅拉麵底 食落幾有咬口、口感 同埋有少少蛋香味 但係我略嫌佢嘅掛湯能力唔係好夠 係呢方面就比較遜色🌝 不過不失嘅沾麵 價錢方面亦都係正常 相對上唔太進取 味蛋($15)🥚(要另外加嘅)未蛋呈半流心狀態 控制烹調時間上可能煮耐咗少少 個人比較鍾意食全流心狀態嘅味玉🤤不過 味道幾好 蛋白嘅質感好滑 有微微嘅酒味🥃 係不錯嘅追加項目整體:🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟人均消費:~100

大門叉燒沾麵($78)

味蛋($15)🥚(要另外加嘅)

整體:🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟