2010-06-11 14 瀏覽
上星期日同屋企人去完大澳,撘船入左屯門碼頭,諗住順便係度食埋晚飯先走,家姐話新星好抵,全單晚飯半價的,但唔知星期日有冇,我地就嚟左睇下及係度食啦.冇訂位,但未夠七點已話好滿要再安排先有,跟住見我地想走又話可以安排到,七點不算多人,我地五個人叫左幾個小菜.炒駝鳥肉-呢個好惹味呀,駝鳥肉都好淋入味呀南瓜芋頭煲-呢個都好味,雖然唔太夠淋,如果南瓜及芋頭可再淋身d就仲好呀,但有些椰汁一齊都好夾味呀,有些芹菜羅漢齋豆腐-一般味道啦,不過都有幾多料的,有雲耳,粟米芯,甘旬,雲耳等金銀蛋浸勝瓜-勝瓜都好滑好味呀,其它配料都多,有些咸蛋粒,肉碎,皮蛋,菇粒,味道都好鮮甜呀越夜越多人入坐,有些是打邊爐的,一些是晚餐,其實這裏的價錢都好抵食,有些孖寶之類也好抵,但係我地睇極張紙都唔明佢係點計,有點亂.其實選擇都算多的,味道都幾好的.可以一來呀.

炒駝鳥肉-呢個好惹味呀,駝鳥肉都好淋入味呀

2010-06-06