2017-09-20 930 瀏覽
今天心血來潮想食燒烤,家人提議去金甲韓國料理,因之前佢和同事食過團購話都0K既,又見到 openrice 有餐飲券優惠,打電話問下有冇位先,侍應問我係咪團購的,我說準備買,侍應隨即報價給我,個價是同餐飲券收費一樣,咁我就省卻買餐飲券這個步驟。店舖算大,因我們得兩人,而店內又唔係好多客人,我諗侍應為左方便,費事開咁多張枱, 所以就安排我哋搭枱。第一時間快手快腳去攞野食燒豬牛雞魚味道都0K的,都有蝦的,都過得去既,起碼蝦肉質唔係霉,牛肉類比較好味D,特別是金菇肥牛和一口牛。因地方大,所以出面都擺放幾多食物的,有D似食自助餐的感覺。在等待燒烤期間,就食住D現成的,三文魚刺身食左少少,因不是肥美個種,壽司款式普通冇食,攞左少少熟食,白菜、蜆、咖喱魚蛋、雞翼、菠蘿粒。飲品方面就真係少左D款式啦!又係甜品時間啦!燉蛋幾滑喎,涼粉西米露都0K,啫喱4款0K,奶凍2款幾好味,椰汁西米糕、葡撻、桂花糕、藍梅蛋糕、朱古力泡芙普普通通,另一款透明黃色半圓形的不知是甚麼,有D似食啫喱感覺,但又爽爽地口的,味道一般,豆腐花都過得去,雖然不是好滑溜,但也不太鞋,最好味的當然是維記雪糕,朱古力味最好食,內有朱古力碎

第一時間快手快腳去攞野食燒

因地方大,所以出面都擺放幾多食物的,有D似食自助餐的感覺。

飲品方面就真係少左D款式啦!

又係甜品時間啦!

燉蛋幾滑喎,涼粉西米露都0K,啫喱4款0K,奶凍2款幾好味,椰汁西米糕、葡撻、桂花糕、藍梅蛋糕、朱古力泡芙普普通通,另一款透明黃色半圓形的不知是甚麼,有D似食啫喱感覺,但又爽爽地口的,味道一般,豆腐花都過得去,雖然不是好滑溜,但也不太鞋,最好味的當然是維記雪糕,朱古力味最好食,內有朱古力碎。

總結一下先,整體來說,此店不是好高質量個種,所有食物都是普普通通,樣樣都有D,冇咩驚喜及特別賣點,算是穩穩陣陣大包圍個類。

本來收費和食物質素都算合理的,但是在用餐完畢前給我見到一些不應發生的事情而扣分,就是我見到一位侍應在清理緊出面食物枱後行去熟食食物區攞野食,她是用食客取野食的大匙羹將食物直接放入口食,食完然後將大匙羹放回原處走人。

我的天!還在營業中,還有其他時段的客人來用餐的,我真的不能接受!希望此店好好管理一下員工的個人衛生,這㸃很重要!

P.S. 順便提下買餐飲券的朋友,餐飲券雖註明入座起計三小時,但冇清楚講明必需要於十時用餐完畢,即是最遲要七時入座才可獲得三小時用餐,之後時段入座就要蝕比佢,個人覺得這兒有㸃取巧,我已向收銀員反映這問題,她說會反映給老闆的。

2017-09-13