2012-11-07 95 瀏覽
嚟順興通常都是在門口買樽仔無冰鴛鴦/咖啡, 十零蚊支, 濃濃厚厚的, 好味! 通常攞走邊行邊飲, 又或者下午茶入嚟吃個茶餐, 廿零蚊, 有電視睇, 有卡位, 有粉麵檔, 招呼尚可, 唔太熱情但唔會扮睇唔到或越叫越走咁, 食物都係入得到口唔十分正但又唔難食, 即係有第二處去我唔會嚟, 但諗唔到想食咩, 都可以嚟呢間咁囉... 今晚有事辦嚟咗呢區, 星期五晚八點幾條街人頭湧湧, 一位晚飯快快填肚都費事四圍揾, 快快入嚟醫肚實際啲, 叫咗個焗豬扒意粉, 跟羅宋湯, 凍檸茶少甜, 夜晚費事飲啡/鴦... 羅宋湯比一般茶記唔湯唔水淡戍戍的好, 見到有檸檬葉同檸檬片, 加分! (不過當時唔記得影相) 焗意粉等咗都一陣至出餐, 熱辣辣的, 香噴噴就梗係....唔會啦! 汁底唔係好'茄'而係羅宋湯味似美心快餐焗豬的味(同一哥焗豬個味唔同), 其實我鍾意有幾粒菠蘿不過呢度無....但佢呢個意粉又係比一般茶記的味道好些少, 但未至於要寫: 咁囉... 豬扒無大手大手落鬆肉粉, 有醃過唔硬但有咬口有味唔係單靠面頭個汁嘅味, 所以都算叫做幾好喇, 有'電視劇'送飯, 46蚊, 都可以encor

今晚有事辦嚟咗呢區, 星期五晚八點幾條街人頭湧湧, 一位晚飯快快填肚都費事四圍揾, 快快入嚟醫肚實際啲, 叫咗個焗豬扒意粉, 跟羅宋湯, 凍檸茶少甜, 夜晚費事飲啡/鴦... 羅宋湯比一般茶記唔湯唔水淡戍戍的好, 見到有檸檬葉同檸檬片, 加分! (不過當時唔記得影相) 焗意粉等咗都一陣至出餐, 熱辣辣的, 香噴噴就梗係....唔會啦! 汁底唔係好'茄'而係羅宋湯味似美心快餐焗豬的味(同一哥焗豬個味唔同), 其實我鍾意有幾粒菠蘿不過呢度無....但佢呢個意粉又係比一般茶記的味道好些少, 但未至於要寫: [好味呀!] 咁囉... 豬扒無大手大手落鬆肉粉, 有醃過唔硬但有咬口有味唔係單靠面頭個汁嘅味, 所以都算叫做幾好喇, 有'電視劇'送飯, 46蚊, 都可以encore
- - - 特別鍾意牆上個掛鐘, 好順眼所以影出嚟俾大家睇睇.
可以一試
豬扒尚可