2017-04-18
每次經過德福都會見到美心FOOD2, 而且每次都好多人, 開左一段時間都未試過, 今晚與同事放工齊齊去試下先。與平日美心快餐不同, 感覺FOOD2會豪華一點,菜式品種較多一點。先看看餐牌, 種類都好多。可以自助式用八達通付款都係好方便顧客。價錢方面果真較美心快餐貴, 當然最重要就係其味道。環境裝修較為歐陸式, 感覺舒服。亦有多位職員幫忙執拾, 地方大所以能容納多人。我和同事好快都搵到位。我和同事分別點了以下 :1)蘑菇煙肉意大利麵 $642)豉汁涼瓜煎魚 $69蘑菇煙肉意大利麵配白湯白湯我覺得似白汁多D, 飲左兩啖放棄左蘑菇煙肉意大利麵意粉煮得過腍, 材料比想像中多。只能說是普普通通豉汁涼瓜煎魚配油菜及中湯白飯油菜菜心新鮮, 只是太多蠔油豉汁涼瓜煎魚成條魚炸埋比你, 上到枱都不禁覺得好抵食, 涼瓜煮得好生, 所以唔太啱食。反而欣賞條魚, 真係成碗飯都送得落。中湯及白飯中湯比西湯好味, 無乜味精第一次食FOOD2, 只係個意粉及磨菇湯麻麻, 其他都OK, 期待下次更好。
與平日美心快餐不同, 感覺FOOD2會豪華一點,菜式品種較多一點。先看看餐牌, 種類都好多。可以自助式用八達通付款都係好方便顧客。價錢方面果真較美心快餐貴, 當然最重要就係其味道。 環境裝修較為歐陸式, 感覺舒服。亦有多位職員幫忙執拾, 地方大所以能容納多人。我和同事好快都搵到位。 我和同事分別點了以下 :
1)蘑菇煙肉意大利麵 $64
2)豉汁涼瓜煎魚 $69
蘑菇煙肉意大利麵配白湯 白湯 我覺得似白汁多D, 飲左兩啖放棄左
蘑菇煙肉意大利麵 意粉煮得過腍, 材料比想像中多。只能說是普普通通
豉汁涼瓜煎魚配油菜及中湯白飯 油菜 菜心新鮮, 只是太多蠔油
豉汁涼瓜煎魚
中湯及白飯 中湯比西湯好味, 無乜味精