2012-07-20 17 瀏覽
朋友仔想食MONSTER SUSHI, 一於試下啦!!!我朋友話超多人, 怕無位,叫我行快D!!!去到唔使等位,因為6:30, 我地兩個女仔坐迴轉枱,但迴轉帶上既壽司好似放左好耐, 唔新鮮WOR!!於是點菜!!!三文魚不肥美, 帶子壽司不凍既,無特別!!這個叫帆立貝吞拿魚壽司,上面個pat 就是吞拿魚,但我食唔出味來!!辣汁吞拿魚卷不錯,上面的東西是爽,又辣,有d似菜脯!!味道幾夾!!鰻魚壽司肥美, 海膽吞拿魚腩軍艦, 這個推介,海膽新鮮,無怪味又夠凍, 感覺新鮮!!松葉蟹膏玉子燒, 好似無咩味,要我沾豉油,如果好食的應該食落重蛋味,與蟹肉鮮味配搭應該不錯, 上面的蟹膏又是普通,少了一點!!什錦刺身沙律, 特別wor, 用杯裝, 但難取來食,好易趺左d刺身出來, 刺身滿滿多, 生菜幾fresh, 旁邊有個醬, 酸酸味, 配生菜一流!!帆立貝柑橘汁刺身, 佢寫住推介,名字又新穎, 咪試下law, 點知一上枱, 即食, 帆立貝唔凍, 上面的東西我食了7粒也分唔出, 只是特別在個汁酸酸地, 帆立貝細粒, 食到尾,因為唔凍刺身變成怪怪地味道!!!!$68 平但不值得試!!

又夠凍, 感覺新鮮!!

題外話/補充資料: 限時個半個鐘,一坐低好似已經有壓力, 原來這間餐廳是吳彥祖開的, 好多人排隊食, 7:00 已經有成10多人排隊,這間餐廳唔細,但設計座位不好, 用膳既人唔多, 所以客人一定排餐死!!!仲要每個人限時個半鐘反而令到兩個傾計既人會用盡時間才埋單... 食物價錢不貴,三文魚一碟$14, 但今餐食了刺身,所以貴了少少$298, 如果想食壽司,傾計又不用排隊,千萬不要選擇這裡!!
2012-07-16
  • 刺身沙律